fbpx

Patricia Keijzer

mijn verhaal Patricia

Mijn verhaal

Ik ben opgeleid als reclame-tekenaar en etaleuse. Daar leerde ik snel, vanaf de eerste dag al, dat de wens van de klant centraal staat, …altijd. Door de grilligheid van het leven en de gemaakte keuzes daarin, is mijn arbeidzame leven toch iets anders verlopen. Wel in de commercie, maar niet als ‘creatieveling’. Totdat ik een jaar of 6 jaar geleden besloot om mijn hart en de kunstacademie te gaan volgen. Het atelier ‘Keramiek’. Van 2- naar 3 dimensionaal, dat was even wennen! De geo-driehoek en lineaal ruilde ik in voor lomers en miretten, zeg maar.

Gek genoeg werk ik nog steeds het liefst vanuit een kader of opdracht. De opdracht vormt het uitgangspunt en juist dat geeft mij die heerlijke creatieve uitdaging. Namelijk om van daaruit het mooiste en best denkbare product voor iemand te maken. En met klei als materiaal, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mijn visie Patricia 3

Mijn visie

Het geeft mij altijd voldoening om speciale, persoonlijk getinte objecten te mogen maken voor andere mensen. Mijn talenten daarvoor te kunnen gebruiken. De urn, waar de as van een overleden geliefd mens of dier in bewaard gaat worden, is het laatste en eigenlijk meest persoonlijke object dat je maar kunt bedenken. Dan vind ik het heel logisch dat jij en/of je familie mede bepalen hoe die urn er uit moet komen te zien. Dat vraagt om liefde, aandacht en betrokkenheid. Eigenlijk net zoals het werken met klei.

Ik werk met een glazuursysteem op basis van kleurpigmenten, meng mijn eigen kleuren. Geen ’apotheek’ van (milieu-onvriendelijke en dure) grondstoffen en onbruikbare restanten dus. Daarnaast wordt alle niet gebakken klei door mij gerecycled en opnieuw gebruikt.

urn 3

Ambachtelijk gemaakte urnen

Er is ongelofelijk veel variatie als het gaat om vorm, kleur of afwerking. Ook als het gaat om het verwerken van organisch materiaal zoals kruiden bijvoorbeeld, kan er echt heel veel. Maar misschien wil je de urn liever begraven, zodat de as samen met de urn, het voedsel vormt voor een jonge boom of struik?  Het is in alle gevallen een uniek en ambachtelijk proces. Ik denk en ontwerp graag met je mee. Iedereen verdient immers een mooie tastbare herinnering.